Haz

Okulumuz öğretmenleri tarafından hazırlanan okul dergimiz İKRA/R Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ufuk SEZGİN editörlüğünde yayımlanmıştır. Katkıda bulunan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Dergiyi görüntülemek için tıklayınız

Haz

11.sınıftan 12. sınıfa geçen öğrencilerimizin velileri ile üniversite hazırlık sınavı ve yaz kursları, 12. Sınıf akademik çalışmaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Okul Müdürümüz Muzaffer Damlıyurt bir yılın değerlendirmesini yaparken gelecek sene 12. sınıf olacak öğrencilerimiz için akademik bir yol haritası paylaştı. Müdür Yardımcısı Ebru Alpay ve Rehber Öğretmen Abdullah Kalkan da motivasyon ve sınav içerikli paylaşımlarda bulundular. Katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Haz

"Hafızlarımla Kur'an-ı Kerim Yolunda" projemiz kapsamında yıl boyu yürüttükleri başarılı çalışmalar için projede yer alan öğrencilerimizle önce "halı saha futbol turnuvaları" düzenledik. Yine bu kapsamda öğrencilerimize bir nefes olması için "Sulusaray Gezisi" düzenleyerek ödüllendirdik. Emeği geçen tüm idareci, öğretmen, Hafız öğrencilerimize  ve bu gezi için desteğini esirgemeyen Belediyemize çok teşekkür ederiz.

May

Bu yıl 9. kez düzenlenen Tübitak 4006 Bilim Fuarlarına okulumuz araştırma alanında 5, tasarım alanında 5, proje ve inceleme alanında 5 olmak üzere 15 proje ile katıldı. 6 danışman öğretmenimizin nezaretinde 27 öğrencimiz özverili çalışmalarını sergilediler. Fuarımızın açılışına başta Milli Eğt. Müdür Yardımcımız Abdullah Taştan olmak üzere pek çok değerli okul müdürümüz, velilerimiz de iştirak ederek bizi onurlandırdılar.

Mehter Takımımızın gösterisi ile başlayan bu etkinlikte; öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan projelerin yeni buluşlara kapı aralamasını temenni eder; emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Öğrencilerimizin; İslam'ın temel kaynakları Kur'an ve sünneti anlamalarını ve yaşamalarını sağlamak, ayetler ve hadisler ışığında onlara; güncel olayları doğru yorumlama becerisi kazandırmak, ahlâkî değerleri ve bu değerlerin oluşmasında Kur'an ve hadislerin rolünü kavratmak ve bu sayede doğru bilgi, doğru inanç, doğru düşünce ve doğru davranış edindirmek amacıyla okulumuzda "40 Hadis Ezber Okuma" yarışması etkinliği yapıldı.

Yarışma sonucunda öğrencilerimizden Eray Deniz (11/B) 1.,  Abdüssamet Sezgin (11/B) 2., İsmail Has (10/B) 3. Olmuşlardır.

Öğrencilerimize; ahlaktan ayrılmayan, Kur'an-ı Kerim'in ışığıyla aydınlanan bir ömür ve başarı yolculuğu diler, emeği geçen Meslek dersi öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

KTS Öğrenci Meslekî Gelişim Alanı Nisan – Mayıs etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz öğretmenlerimiz rehberliğinde, GOP Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Turan Karataş'ı dinlemeye gittiler. Sayın Karataş'ın "Bir Erenin İzinde: Sezai Karakoç" konferansı bilgi, kültür aktarımı hedeflediğimiz öğrencilerimiz tarafından ilgiyle dinlendi.

Öğrencilerimiz ayrıca Nisan-Mayıs etkinlikleri doğrultusunda Vakıflar Haftası olması nedeniyle  Tokat Mevlevihane Müzesi'ni de ziyaret ettiler. 17.yy. da yaptırılıp 19. yy.da Sultan Abdülmecid döneminde yenilenen müzeyi ziyaret, öğrencilerimizin içindeki eserler yoluyla geçmişle bağlarını güçlendiren bir etkinlik oldu.

May

KTS Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı Nisan Mayıs Etkinlikleri kapsamında Toplumsal sorunlara duyarlı gençler yetiştirebilmek gayesi ile öğrencilerimizle Huzurevi ziyareti gerçekleştirdik. Hem geride bıraktığımız anneler gününü kutlamayı hem başımızın tacı büyüklerimizle öğrencilerimizin sohbet etmesini böylece toplumsal duyarlık kazandırmayı amaçladığımız ziyaret(ler)imiz düzenli olarak devam edecektir.